Lichtstraat zelfbouw
Lichtstraat zelfbouw wordt alleen aangeraden als je ervaring hebt met het uitvoeren van werkzaamheden aan het dak. Als dat niet zo is kun je beter een professioneel bedrijf inhuren dan dat je daar zelf mee aan de slag gaat. Dat heeft er vooral mee te maken dat je bij het uitbesteden van de werkzaamheden garantie hebt op de constructiewijze. Als er later tocht of lekkage ontstaat langs de bevestigingspunten kun je je tot dat bedrijf wenden. Bij lichtstraat zelfbouw ben je zelf verantwoordelijk. Op de lichtkoepel of lichtstraat zelf heb je tien jaar garantie tegen lekkage of tocht.
Lichtstraat zelfbouw is niet moeilijk
Alle producten van vlakkelichtkoepel.nl worden compleet gemonteerd afgeleverd. De lichtkoepel of de lichtstraat staat kant en klaar op een houten pallet. Als er losse onderdelen bij worden geleverd vind je die in de verpakking. Op de website zijn de instructies met betrekking tot lichtstraat zelfbouw te vinden. Er is een pdf met duidelijke handleidingen en er zijn duidelijke technische tekeningen te vinden. Op vlakkelichtkoepel.nl staat ook een video waarin lichtstraat zelfbouw wordt voorgedaan. Het zijn stap voor stap montagehandleidingen, die zo duidelijk zijn dat het plaatsen van de lichtkoepel of lichtstraat bijna niet kan mislukken als je een ervaren doe-het-zelver bent.
Vermijd ongelukken bij lichtstraat zelfbouw
Het zwaarste en lastigste onderdeel van lichtstraat zelfbouw is het ophijsen van de gemonteerde lichtkoepel of lichtstraat op het dak. Dat is een tamelijk zwaar klusje, waar je het best een hijsinstallatie voor kunt laten langskomen. Als je de lichtkoepel samen met een paar vrienden met ladders omhoog wilt hijsen is de kans groot dat je ongelukken krijgt. Bovendien kan de lichtkoepel beschadigen. Het glas is dan wel behoorlijk sterk, maar als je ergens hard tegenaan stoot kan het toch kapot gaan. Dat zou jammer zijn.